DEZE BAARDSTIJLEN KWEEK JE BINNEN EEN MAAND

By March 20, 2019 March 31st, 2019 Barber, Men
Men

DEZE BAARDSTIJLEN KWEEK JE BINNEN EEN MAAND

Wil je een baard kweken? Met een paar dagen heb je al een duidelijk zichtbare baard. Hier komt dan ook het onderhoud van je baard om de hoek kijken. Onderstaand zie je de baardstijlen die te kweken zijn binnen een maand. Deze baardstijlen vereisen op de schaal van baarden dus een kleine investering qua tijd.

 

‘’Heb je advies nodig? Bezoek dan onze salon!
Onze Barber specialisten adviseren je graag.’’

De 5 0′ clock shadow: korte stoppelbaard

Groeiperiode: 1 á 2 dagen.

De 5 o’ clock shadow kent zijn bijnaam uit de jaren 80. Rond die tijd werd gezichtsbeharing modieus en is vernoemd naar de donkere verkleuring dat mannen krijgen later op de dag, nadat ze ‘s ochtends een clean razor shavehebben gehad. De korte stoppelbaard is natuurlijk erg makkelijk te krijgen en vereist verder weinig onderhoud. Daarbij past een stoppelbaard bij vrijwel elke kledingstijl en uitstraling, voor elke gelegenheid. Qua verzorgingsproducten kun je je huidige gezichtscrème als voedende factor gebruiken. Laat je haren groeien zodat ze uiteindelijk overgaan naar een medium stoppelbaard.


Onderhouden
Zet de afstand op je baardtrimmer minimaal zodat je op 0.4-0.6mm kunt trimmen. Haren onder de neklijn scheer je het beste weg met een scheermes, trimmen is lastig omdat je al op de laagste stand werkt.

Gezichtstype
Ovaal, vierkant, diamant.

De medium stoppelbaard

Groeiperiode: 2 tot 4 dagen

De medium stoppelbaard is net een paar dagen langer dan de korte stoppelbaard. De medium stoppelbaard staat meestal het beste tussen de 3 mm en 5 mm lang. Langer dan 5 mm en de baard begint wildgroei te vertonen.

Onderhouden
Met de baardtrimmer na 3-4 dagen op 5 mm trimmen.

Gezichtstype
Ovaal, vierkant, diamant, driehoekig.

De ‘long stub’: lange stoppelbaard

Groeiperiode: 4 tot 6 dagen

 

De lange stoppelbaard wordt ook wel de ‘perfecte’ 5 o’clock shadow genoemd omdat het de meest donkere variant is van de stoppelbaard en om die reden ook beter dekkend is. Dit komt door de lengte van de haren die langer dan 5 mm zijn. Dit maakt deze stoppel dan ook lastiger om te onderhouden, maar is desondanks toch een van de meest populaire baardstijlen om voor te kiezen. Onderhoud is maar eens in de paar dagen nodig en de baard geeft een mannelijke, stoere look.

Onderhouden
Trimmen met baardtrimmer op 6mm-7mm. Wilde haren met een baard schaar bijknippen. De neklijn duidelijk zichtbaar door alle haren onder de adamsappel weg te scheren.

Gezichtstypes
Ovaal, vierkant, diamant.

The chin strap

Groeiperiode: 1 á 2 weken

De Chin Strap is een van de kortere baardstijlen en werkt daarom goed samen met korte kapsels. Laat de bakkebaarden door middel van een fade (opscheer) geleidelijk overgaan in een korte stoppel die vervolgens weer overgaat tot iets langere haren langs de kaaklijn. Laat de Chin Strap niet te ver langs de kaaklijn gaan. De Chin Strap werkt alleen in combinatie met een eveneens korte snor.

Onderhouden
Regelmatig (om de dag) je wangen en neklijn gladscheren om de haren op de kaaklijn op te laten vallen.

Gezichtstypes
Vierkant, ovaal.

Laat je adviseren door één van onze Barber Specialisten!

Zoals je hebt kunnen lezen is verzorging van je baard essentieel. Dit gaat nu eenmaal samen met goede baard producten en tools. Heb je advies nodig? Of wil je een van onze producten vrijblijvend testen? Bezoek dan onze salon! Onze Barber specialisten adviseren je graag.

 

Plan nu je Barber Treatment online!

Wil jij je baard weer helemaal in shape hebben of alleen even laten bijwerken? Of kies je liever voor de gladde look? Handig online je volgende afspraak inplannen, wanneer het jou uitkomt en bij je eigen stylist.

ONLINE AFSPRAAK INPLANNEN

Wil je meer weten over onze Barber Treatments en prijzen? Klik dan hier!

 

 

 

 

(Bron: trendheads.nl)

GERELATEERDE BERICHTEN

Styling

WORKSHOP ‘STYLE JOUW EIGEN HAAR’

READ ARTICALE

Care and Repair

STYLIST FAVORITE – BIOLAGE R.A.W.

READ ARTICALE