TIJDLOOS | KAPSELS DIE NOOIT UIT DE MODE GAAN

By March 20, 2019 March 31st, 2019 Barber, Men
Men

tijdloos | kapsels die nooit uit de mode gaan

Perfect hair makes the men! Sommigen zeggen dat men als eerste naar je schoenen kijkt. Wij denken dat je kapsel daar nog boven staat. Schoenen wissel je af. Als man zijnde wissel je niet vaak van kapsel. Daarom is het van belang dat jij de klassiekers kent. Kies welk kapsel bij je past en ga voor één van deze klassiekers.

The Textured Cut With Fringe

Deze stijl is ideaal voor mannen met een dubbele kruin of haar wat enkel z’n eigen gang gaat. Want dat mag bij dit kapsel. Korte zijkanten met messy geknipte lengtes bovenop.

Zorg ervoor dat je haar droog is wanner je het in model brengt. Breng een klein beetje wax of clay aan met je vingers, maar onthoudt: bij dit kapsel mag je haar natuurlijk zitten en moet het niet te-gestyled ogen.

The French Crop

De French Crop is geschikt voor praktisch ieder gezichtstype en is ideaal voor mannen met dunner wordend haar. Doordat het haar licht naar voren wordt gebracht kunnen dunnere en kale plekken bedekt worden. Makkelijk te stylen en te onderhouden. Perfect voor iemand die ’s middags wil sporten want The French Crop draag je zonder styling product. Wanneer je toch een styling product wil gebruiken, ga dan voor een klein beetje haarlak en niks meer dan dat. The French Crop dient natuurlijk gedragen te worden. Hoewel je dit kapsel niet hoeft te stylen is het belangrijk dat je ongeveer iedere drie weken het kapsel bij laat werken.

The Buzz Cut

Een tijdloos kapsel. Echter heb je er wel een geschikt gevormd hoofd voor nodig. Wanneer jij een perfect, recht en symmetrisch gezicht hebt is het enkel een kwestie van de tondeuse eroverheen en je contouren mooi strak laten afzetten door je stylist. Ben jij niet gezegend met een hoofd wat perfect in proportie is, ga dan voor de minder radicale look. Ga voor een vrij rechte coupe met iets meer lengte bovenop.

The Slick Back

De Slick Back deed zijn intrede in de begin jaren ’20. In die tijd was het handig om een kapsel te hebben wat niet compleet verpest werd wanneer je een pet droeg (in die tijd een teken van klasse/stijl). Sindsdien is de Slick Back nooit weggegaan en is het een tijdloze klassieker.

Perfect voor stijl haar. Het kapsel haalt je gezicht meer naar voren. Ook zal gezichtsbeharing zoals een baard of snor prominenter aanwezig zijn. Heb je last van een terugtrekkende haarlijn? Ga dan niet voor de Slick Back. Dit kapsel accentueert de inhammen.

The Side Parting

The Side Parting was extreem populair van 1920 tot 1940 en kwam weer terug in de ’60’s en is een alternatief voor The Slick Back. De basis van dit kapsel wordt gevormd door een korte achterkant en zijkanten en is geschikt voor praktisch ieder haartype en type gezicht. Let wel op dat het haar bovenop niet te lang en dun is. Het type styling product verschilt per haartype. Dikker haar kan goed gestyled worden met een pasta terwijl een matte clay geschikt is voor dunner haar.

The Shoulder Lenght Cut

Een klassieker die de nodige aandacht nodig heeft. De Shoulder Length Cut is niet meer weg te denken en is zowel casual als net te dragen, mits goed geknipt. Het moeilijkste aan het verkrijgen van dit kapsel is het laten groeien van je haar. Je zult door een lastige lengte heen moeten gaan alvorens je de geschikte lengte bereikt hebt. Gebruik zo min mogelijk styling producten en ga voor de natuurlijke look. Wel kun je wat zout spray toevoegen voor een wat ruigere, nonchalante look.

The Pompadour

The Pompadour is geschikt voor praktisch ieder type haar, maar heeft wel wat dikte nodig zodat het haar volume blijft houden. De stijl van de Pompadour is af te stemmen op de vorm van het gezicht. Heb je smal gezicht, dan kun je de pompadour wijder dragen en vice versa. Experementeer met verschillende styling producten en ontdek welke voor jou het meest geschikt is. Breng het styling product eerst aan op de achter- en zijkanten en vervolgens pas bovenop. Je kunt kiezen voor een gladde Elvis Presley inspired look of nonchalanter zoals James Dean.

The Quiff

Een minder glad alternatief van de Pompadour. De Quiff is een iconische style geschikt voor meerdere leeftijden, gezichtstypen en persoonlijkheden. Net als de pompadour is dit kapsel niet geschikt voor mannen met een terugtrekkende haarlijn omdat het de inhammen zal accentueren en het voorhoofd naar voren zal brengen. Breng een nat styling product aan op handdoekdroog haar en kam het haar in model. Vervolgens droog je het haar met een fohn en breng je het verder in model met een clay voor een matte finisch of een pomade voor een wet look effect.

Advies nodig? Plan online jouw afspraak!

Volgende stap in de carrière? Vader geworden? Start jij net je eigen bedrijf en bij je toe aan een nieuwe look? Of ben je gewoon nieuwsgierig welke look nou echt bij jou past? Onze stylisten helpen jou graag met praktische tips en tricks.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan jouw afspraak snel en eenvoudig online. Bellen kan natuurlijk ook, je kan ons bereiken via 0546 813702

ONLINE AFSPRAAK INPLANNEN

Wil je meer weten over onze Barber Treatments en prijzen? Klik dan hier!

 

 

(Bron: man-man.nl)

GERELATEERDE BERICHTEN

Styling

WORKSHOP ‘STYLE JOUW EIGEN HAAR’

READ ARTICALE

Care and Repair

STYLIST FAVORITE – BIOLAGE R.A.W.

READ ARTICALE